Ziua Drapelului Național 2022

Cu prilejul Zilei Drapelului Național, Instituția Prefectului Municipiului București, Primăria Municipiului București și Comandamentul Garnizoanei București au organizat, duminică, 26.06.2022, Ceremonia publică de Înălțare a Drapelului României, în Piața Tricolorului din Capitală.

Ceremonia a fost onorată de prezența Generalului în rezervă Octavian Leru și a oficialităților statului român, în frunte cu domnul Prim-Ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, alături de care s-au aflat Ministrul Educației, domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu, Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, și Primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand.

Tricolorul este trecutul, prezentul și viitorul nostru. Este speranța într-un viitor mai bun, într-o țară liberă, independentă și prosperă. Ziua Drapelului Național este un bun prilej să îi sărbătorim pe toți eroii zilelor noastre – veteranii, militarii, medicii, pompierii, profesorii, sportivii, olimpicii -, dar și pe oamenii muncitori ai acestei țări, care prin activitatea lor de zi cu zi umplu de sens semnificația tricolorului. La mulți ani Drapelului României! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!„, a transmis, cu acest prilej, Prefectul Municipiului București, domnul Toni Greblă.

La invitația Prefectului Capitalei, la ceremonie au participat și tineri cursanți ai Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești (de la clasele de canto și de la Ansamblul “Murgulețu” din Popești, Ansamblul “Doruri de Câmpie” din Hârsești, Călușarii de la Bârla și Ansamblul de Dansuri al Căminului Cultural de la Stolnici), coordonați de doamna manager Elena Iagăr, de la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș.

În cadrul ceremoniei, tinerii au purtat pe brațe un tricolor cu o lungime de o sută de metri, manifestarea desfășurându-se sub deviza “Noi suntem România, noi păstrăm tradiția”.

De asemenea, la Ceremonia de Înălțare a Drapelului României au participat elevi de la Colegiul Național „Grigore Moisil”, Liceul Economic „Virgil Madgearu”, Școala Gimnazială nr. 178 și Liceul Economic „Costin C. Kirițescu”, cu sprijinul Inspectoratului General Școlar al Municipiului București și al domnului inspector general școlar Vlad Florentin Drînceanu.