Simpozionul organizat cu prilejul aniversării a 11 ani de la operaționalizarea SMURD București

Prefectul municipiului București Sever -Romulus Stana, a onorat, în data de 15 mai 2019, invitația Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov, la Simpozionul organizat cu prilejul aniversării a 11 ani de la operaționalizarea SMURD București.

Despre SMURD putem vorbi ca despre un „spectacol” oferit umanității, ca despre o lecție de devotament asumat ca ax al propriei existențe, ca o lecție de camaraderie, curaj, datorie, spirit de sacrificiu, admirație și atașament față de oameni.

În misiuni, albastrul cerului exacerbează atmosfera sufocantă, apăsătoare, acea stare de neclintire în mijlocul căreia tronează pericolul, dar, acești mari salvatori, au înțeles că viața e mai puternică. Ei cunosc curajul și, deopotrivă, limitele lui, pe care și le-au asumat cu suferință. Sacrificiul a devenit o normalitate nenegociabilă când în joc este pusă viața semenilor.

Acești oameni aflați în contact direct cu realitatea de pe câmpul de luptă cu secundele, au oferit o înțelegere mai cuprinzătoare a vieții, a importanței rolului eroilor anonimi în derularea evenimentelor salvatoare.

Este greu de surprins prin cuvinte, dar am încercat să vorbim despre acești oameni care au înțeles că, odată declanșat pericolul, acesta urmează un curs al său, își impune propria „voință”, propriile reguli, dar, conștiința posibilității de a face lucruri mari îi îmbărbătează.

Acești oameni diferențiază curajul de impetuozitate, neînfricare, curajul având în plus previziunea și premeditarea. Pentru ei, prudența este principala calitate căreia cutezanța și vigoarea trebuie să i se subordoneze.

Pentru toate aceste realizări, le suntem recunoscători!