Ședinţa Grupului de lucru pentru desfășurarea în sistem integrat a unor campanii de informare și prevenire în unitățile de învățământ și zonele adiacente

Instituția Prefectului Municipiului București anunță că,  în data de  03 septembrie 2019, a avut loc ședinţa Grupului de lucru pentru desfășurarea în sistem integrat a unor campanii de informare și prevenire în unitățile de învățământ și zonele adiacente.

          Campania de informare și prevenire este organizată în conformitate cu prevederile OMAI nr. 119/2017 privind organizarea activităților  cu caracter preventiv în domeniul ordinii și siguranței publice desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

          Rațiunea de a fi a campaniei de informare și prevenire a plecat de la importanța creșterii gradului de informare a elevilor și părinților în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.

          Menționăm că din grupul de lucru mai sus menționat fac parte reprezentanți ai structurilor de prevenire și relații publice din cadrul următoarelor Instituții: Agenția Națională Antidrog,  Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane -Centrul Regional București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Instituția Prefectului Municipiului București.