Ședința de Lucru a Comitetului de protecție a drepturilor privind organizarea la București a EURO 2020

În data de 10 decembrie 2018 a avut loc Ședința de Lucru  a Comitetului de protecție a drepturilor privind organizarea la București a EURO 2020. Pe agenda de lucru s-a aflat elaborarea unui Plan de Strategie Turistică a României privind Campionatul European de Fotbal 2020. Lucrările ședinței au fost prezidate de domnul consilier Gheorghe Popescu.

           La ședință au participat reprezentanți ai următoarelor Instituții:  Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Instituția Prefectului Municipiului București, Asociația Națională a Agențiilor de Turism, Federația Industriei Hoteliere din România.

La această ședință, doamna prefect Speranța Cliseru a precizat faptul  că ar fi benefică continuarea practicilor și procedurilor de lucru generate de organizarea acestui eveniment chiar și după desfășurarea competiției în anul 2020, atât la nivelul administrațiilor publice, cât și în ceea ce privește investițiile  în infrastructura existentă.

Domnul Gheorghe Popescu a propus ca zona Maramureșului să fie inclusă pe lista celor vizate să facă parte din zonele de interes pentru promovare, iar reprezentanții locali din zona susmenționată să fie  membri cu drepturi depline la aceste întâlniri de lucru.

Gheorghe Popescu a  mai precizat  faptul că U.E.F.A. va pune  în  vânzare  bilete pentru EURO 2020 în luna martie 2019, astfel că,  suporterii trebuie să beneficieze de cele mai bune oferte  în domeniul turistic, iar informațiile prezentate  să conțină date exacte  și prețuri aliniate pieței de servicii de nivel european.

Din partea reprezentantului Ministerului Tineretului și Sportului s-a punctat faptul că un real succes ar fi dacă autoritățile  române  împreună cu mediul privat ar reuși să convingă turiștii să viziteze țara noastră  înainte de începerea  EURO 2020 cu cel puțin 10 zile. Mai mult, ar fi un real succes dacă turiștii vor putea fi convinși, prin ofertele turistice deosebit de atractive,  să rămână cât mai mult în țara noastră și după încheierea meciurilor de fotbal.

Domnul Gheorghe Popescu a propus o nouă variantă  de promovare  turistică a României pe palier viticol, prin care să fie reconstituit sau generat drumul vinului, respectiv calea și conexiunile dintre marile podgorii din țara noastră, dată fiind tradiția milenară  a românilor în această arie. Totodată, prin reconstituirea drumului vinului,  se oferă și  o perspectivă  comercială asupra marilor producători  de vinuri din zona județelor Timiș, Prahova, Constanța sau Vaslui, propunere care a  fost în unanimitate acceptată  de către toți cei prezenți.