Ședinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă referitoare la bilanțul Exercițiului Modex România 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 La sediul Instituției Prefectului Municipiului București  a avut loc, astăzi, 19.10.2018  şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă referitoare la bilanțul Exercițiului Modex România 2018, cel mai important exercițiu medical desfășurat în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE, care a avut loc în România, la București, între 14 şi 18 octombrie 2018.

Modex România 2018  a simulat un cutremur cu o magnitudine de 7,5 grade pe scara Richter care  a afectat Bucureștiul, provocând deteriorarea pe scară largă a infrastructurilor și un număr mare de răniți.

 În cadrul bilanțului asupra Exercițiului desfășurat s-au subliniat punctele forte și deficiențele constatate în timpul Exercițiului. Cu prilejul ședinței de bilanț s-a propus adoptarea de măsuri și elaborarea de proceduri în vederea  îmbunătățirii capacității de răspuns a autorităților competente în cazul producerii unui seism.