Ședința Colegiului prefectural al municipiului Bucureşti

Comunicat de presă

Instituția Prefectului Municipiului București anunță că, în data de 13.12.2018, a avut loc ședința Colegiului prefectural al municipiului Bucureşti  temele de discuţie fiind axate pe activitățile desfășurate de către autoritățile competente pentru protejarea consumatorilor în preajma Sărbătorilor de iarnă.

Astfel, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov a urmărit modul de respectare a prevederilor legale cu privire la: conformitatea, etichetarea, prezentarea și publicitatea produselor alimentare specifice, comercializarea jucăriilor, a produselor cosmetice precum și la realizarea vânzărilor de soldare.

 Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a prezentat măsurile luate privind comercializarea pe teritoriul municipiului București a produselor agroalimentare specifice Sărbătorilor de iarnă, cu respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Toate acestea au ca scop final ridicarea gradului de satisfacție a consumatorilor prin asigurarea calității prestărilor de servicii.

Dezbaterile au reliefat și necesitatea îmbunătățirii legislației pentru o mai bună informare și protejare a intereselor și sănătății cetățenilor, instituțiile competente urmând să formuleze propuneri în acest sens