Prefectul Municipiului București: Trebuie să lăsăm orgoliile deoparte și să cooperăm pentru ca lucrurile să se desfășoare normal în Capitală

Prefectul Municipiului București, domnul Toni Greblă, a făcut un apel miercuri, 08.06.2022, la autoritățile publice locale și centrale să colaboreze cu mediul de afaceri, în beneficiul locuitorilor Capitalei și pentru dezvoltarea zonei metropolitane București-Ilfov.

„Rolul Prefectului este, în principal, acela de a face ca, la aceeași masă, să se reunească toate instituțiile, autoritățile, mediul de afaceri, toate forțele care pot să contribuie la o dezvoltare durabilă a localității. Este promisiunea pe care o fac acum, la început de mandat. Voi fi un bun mediator, voi fi acela care știe să îi adune în jurul acelorași proiecte importante pe toți cei care, prin inteligență, inovație, muncă și cu perseverență, pot să contribuie la realizarea lucrurilor care pot duce Bucureștiul la o stare de normalitate pe care să o apreciem cu toții”, a declarat domnul Toni Greblă, la Conferinţa „Focus Bucureşti – dezvoltare urbană, digitalizare, economie circulară”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Prefectul Capitalei a menționat că toate problemele trebuie rezolvate printr-o colaborare eficientă, fără orgolii, între autorități și comunitatea de afaceri.

„Dacă vom considera că suntem depozitarii adevărului absolut, că, în afară de opinia noastră, de proiectul nostru, nimeni nu poate să adauge plusvaloare, atunci nu vom progresa nici noi, nici instituțiile, nici comunitatea bucureșteană în ansamblu. Am solicitat tuturor autorităților locale să înțeleagă ideea de colaborare, să trateze oamenii de afaceri ca parteneri. Solicit și sprijinul comunității de afaceri. Primul lucru o să îl realizez eu – un acord de colaborare cu Prefectura Județului Ilfov, pentru ca soluțiile la problemele care privesc dezvoltarea Bucureștiului să fie întotdeauna adoptate în acord și în cooperare cu Județul Ilfov. Colaborarea trebuie să existe la nivelul zonei metropolitane, între autorități, instituții și mediul de afaceri, și întotdeauna, cu consultarea cetățenilor”, a precizat Prefectul Capitalei.