Noul sediu al Prefecturii Municipiului București

 25 octombrie 2023

Ziua Armatei Române – Prilej de bucurie, reflecție și, mai ales, respect!
Încărcat sufletește, am participat astăzi la manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române, care este marcată anual pe data de 25 octombrie.
M-am alăturat, onorat, Președintelui României, Klaus Iohannis, Președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, Președintelui Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și Primului-Ministru al Guvernului României, Marcel Ciolacu, la ceremoniile militare și religioase organizate de Ministerul Apărării Naționale la Monumentul Ostașului Necunoscut și la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial.
Un eveniment solemn și emoționant, care a vorbit tuturor despre cele mai frumoase și profunde valori ale națiunii române și prilejuit de depunerea Jurământului de credință de către tinerii studenți ai Universității Naționale de Apărare „Carol I” și ai Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”.

CAMPANIE PUBLICĂ DE CONȘTIENTIZARE CU PRIVIRE LA PERICOLELE ASOCIATE CONSUMULUI DE DROGURI

 

Cercetare sociologică asupra percepției cu privire la consumul de droguri în școli și licee și introducerea unor măsuri de prevenire a consumului în rândul elevilor inițiată de prefectul Municipiului București.

 

Instituția Prefectului  –  Municipiului București, în calitate de inițiator al Acordului cadru de colaborare în domeniul drogurilor la nivelul Municipiului București, a demarat un proces de consultare cu privire la posibile soluții de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor pentru a putea cunoaște opiniile elevilor și părinților cu privire la o serie de posibile măsuri antidrog în școli.

Rareș Hopincă, prefectul Municipiului București:

Statisticile arată că cei mici încep să testeze și să consume substanțe stupefiante încă de la 13 ani, iar tendința este, din păcate, pesimistă. Vârsta scade de la un an la altul și, oricât de oribil sună, acesta este un fapt. Avem datoria să nu asistăm pasiv la acest fenomen periculos pentru generații întregi. Aceasta este realitatea. Este alarmantă și este obligatoriu să dezbatem aceste lucruri cu toată transparența și responsabilitatea și să luăm măsuri!

 

DESPRE CHESTIONAR:

Chestionarul poate fi completat, fizic, pe format de hârtie, sau online, folosind codul QR atașat. Respondenții sunt rugați să citească cu atenție instrucţiunile de completare. Chestionarul nu trebuie semnat. Este foarte important ca răspunsurile să fie sincere. La întrebările din chestionar nu există raspunsuri corecte sau greșite, ci numai răspunsuri care reflectă opinia celui care îl completează.

 

 

 

 

 

 

 

Începând de miercuri, 16 noiembrie 2022, Instituția Prefectului – Municipiul București se mută și își va desfășura activitatea în noul sediu din strada Batiște, numărul 13, sector 2, București (Casa Nicolae Filipescu, fosta clădire a Ambasadei SUA la București).

Menționăm că, miercuri, 16 noiembrie 2022, activitatea de primire și de eliberare a apostilei NU va funcționa, fiind necesară relocarea aparaturii IT. Persoanele interesate de eliberarea apostilei sunt rugate să se adreseze Instituției Prefectului – Municipiul București începând de joi, 17 noiembrie 2022, după ora 09.00.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente create cetățenilor și îi așteptăm la noul sediu al Prefecturii Capitalei, din strada Batiște, numărul 13, sector 2, București.

Precizăm că Registratura și Biroul Apostilă din cadrul Instituției Prefectului – Municipiul București vor funcționa în aceeași clădire din strada Batiște, numărul 13, accesul putându-se realiza pe intrarea din strada Nicolae Filipescu, începând de joi, 17 noiembrie 2022, ora 09.00.

Toate celelalte coordonate ale Prefecturii Municipiului București (numerele de telefon, adresele de e-mail, programul instituției, program de lucru cu publicul și site-ul instituției) rămân neschimbate.