Mesajul Prefectului Municipiului București, Toni Greblă, transmis cu prilejul Zilei Pompierilor din România

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România și împlinirii a 174 de ani de la eroicele lupte din Dealul Spirii, transmit Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov cele mai calde și sincere felicitări pentru efortul depus și pentru contribuția adusă la dezvoltarea uneia dintre cele mai importante structuri de intervenție în situații de urgență din România.

Pompierii militari dovedesc, prin misiunile lor, că profesionalismul, curajul, patriotismul și onoarea sunt cuvinte pline de sens și semnificație, atunci când salvarea vieții este pusă pe primul plan. Chiar dacă numele pompierilor sunt, de cele mai multe ori, puțin cunoscute în societate, acești eroi dovedesc, în fiecare zi, că ajutorarea aproapelui și a comunității se face cu spirit de sacrificiu și fără glorie imediată.

Pompierii și voluntarii care activează în acest domeniu al situațiilor de urgență au dovedit că sunt nu doar excelenți profesioniști, ci mai ales buni cetățeni, care au pus mai presus de propria viață interesul semenilor lor. Astăzi, îi onorăm și pe cei care au căzut la datorie în timpul dificilelor misiuni de salvare a celor aflați în nevoie.

Dragi pompieri, vă încurajez să acționați în continuare cu același devotament și vă asigur de respectul și prețuirea mea. Vă doresc multă sănătate și mult succes în misiunile de salvare! La mulți ani!