Mesajul Prefectului Municipiului București, domnul Toni Greblă, transmis cu prilejul Zilei Drapelului Național

Astăzi, sărbătorim Ziua Drapelului Național. Tricolorul este trecutul, prezentul și viitorul nostru. Este speranța într-un viitor mai bun, într-o țară liberă, independentă și prosperă.

Istoria steagului nostru a cunoscut o evoluție constantă și un drum sinuos, de la stindardul de luptă al dacilor la drapelele lui Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul, de la simbolul luptei pentru libertate din timpul Revoluției de la 1848 la tricolorul care i-a protejat pe eroii noștri pe câmpurile de luptă din cele două Războaie Mondiale și care, ulterior, a marcat independența României Mari. În prezent, suntem mândri și onorați că drapelul românesc este arborat la sediile celor mai importante instituții din lume, Uniunea Europeană și Alianţa Nord-Atlantică.

Dreptate, frăție, libertate și unitate – sunt cuvinte pentru care înaintașii noștri au plătit cu sânge. Pentru noi, înseamnă o viață mai bună și respect pentru oameni.

Ziua Drapelului Național este un bun prilej să îi sărbătorim pe toți eroii zilelor noastre – veteranii, militarii, medicii, pompierii, profesorii, sportivii, olimpicii -, dar și pe oamenii muncitori ai acestei țări, care prin activitatea lor de zi cu zi umplu de sens semnificația tricolorului.

Drapelul este, de fapt, firul invizibil care ne marchează existența fără să ne dăm seama, dar într-un mod foarte profund. Tricolorul înseamnă demnitate, demnitatea poporului, a fiecărui om în parte și a fiecărui oraș în parte. Trebuie să dovedim că suntem demni de aceste trei culori, care dăinuie pe Drapelul Național.

La mulți ani Drapelului României! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!