Întrevederea doamnei Prefect Speranța Cliseru şi a domnului subprefect Corneliu Cîrstea cu delegaţia Corporației ITOCHU din Japonia

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti anunță că, în data de 08.11.2018, la sediul instituției, s-a desfășurat întrevederea doamnei Prefect Speranța Cliseru şi a domnului subprefect Corneliu Cîrstea cu delegaţia Corporației ITOCHU din Japonia.  

S-a realizat un schimb de idei pe teme precum:  energia ecologică, cogenerarea energiei la un randament ridicat, regenerarea urbană, traficul și alte domenii  de interes  pentru Municipiul București, segmente care pot contribui la promovarea relațiilor de prietenie dintre cele două țări. S-a discutat despre Memorandumul de Înțelegere (’’Mdl’’) pentru elaborarea unei strategii inteligente de transport public pentru regiunea București-Ilfov și a unui studiu de fezabilitate pentru aplicarea conceptelor de transport verde și smart.

Tot în cadrul acestei întrevederi s-a discutat despre eficientizarea sistemului termoenergetic prin construirea a două centrale electrotermice în cogenerare, de înaltă eficiență, pentru care compania niponă a finalizat și predat studiul de fezabilitate și pentru implementarea căruia administrația de la București intenționează să obțină finanțare externă, menționându-se că expertiza și experiența specialiștilor japonezi este extrem de utilă pentru Capitala României.

S-a discutat despre dezvoltarea la București, în premieră în România, a Centrului de Protonoterapie, având în vedere că Japonia este una dintre primele țări care au înființat astfel de centre medicale pentru bolnavii de cancer, utilizând aparatură și tehnologii de ultimă oră, care provin direct din laboratoarele de fizică nucleară.

Vizita delegației din Japonia a consolidat relațiile de cooperare dintre autoritățile administrației publice de la nivelul Municipiului București,  s-a discutat în sensul valorificării expertizei și tradiției japoneze. S-a subliniat oportunitatea și necesitatea schimbului de bune practici între reprezentanții români și oficialii japonezi.

Oaspeții din Japonia au mulțumit pentru primire și și-au exprimat convingerea  că eventualele proiecte viitoare vor fi derulate în spirit de cooperare și profesionalism.