Participarea prefectului Toni Greblă, la Gala Topul Național al Firmelor, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României

Având în vedere importanța comunității de afaceri pentru dezvoltarea economică a Capitalei, prefectul Toni Greblă a participat miercuri, 23 noiembrie 2022, la Gala Topul Național al Firmelor – ediția XXIX, 2022.

Organizată de Camera de Comerț și Industrie a României, Gala Topului Național al Firmelor 2022 a sărbătorit performanțele companiilor din România și personalitățile cu o influență deosebită asupra dezvoltării comunității de afaceri.

În cadrul evenimentului, președintele CCIR, Mihai Daraban, a înmânat trofeul “MERITUL COMERCIAL, clasa I” președintelui Academiei Române, academicianul Ioan Aurel Pop.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF). În 2022, 12.740 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 212,14 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 19,56 miliarde euro. Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 9% din cifra totală de afaceri. În ceea ce privește numărul total de salariați al companiilor clasate pe primele 10 poziții, acesta a fost de 1.309.440.