Comunicat de presă – COD PORTOCALIU din data de 24/05/2019

Comunicat de presă

          Structurile Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, acționează conform planurilor specifice pentru soluţionarea cu maximă operativitate a problemelor generate de manifestările fenomenelor meteorologice.

          Având în vedere avertizarea – COD PORTOCALIU din data de 24/05/2019, valabilă  pentru intervalul orar 17:30-19:30,  ISU Bucuresti – Ilfov  a intervenit  în municipiul București  până la  ora 20:20 la 106 intervenții. În acest moment ISU București Ilfov, colaborează cu APANOVA și autoritățile publice locale pentru gestionarea situației.

           De asemenea, conform informării dispeceratului Poliției Locale a Municipiului București, în urma monitorizării video, a informațiilor furnizate din teren de către polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B., polițiile locale de sector,  până la ora 19.45, au fost consemnate următoarele evenimente:

ACUMULĂRI DE APĂ:

SECTOR 1

Str. Pajurei, Str. Cristesti nr. 221, 220, 223, Str. Băiculești nr. 9, Str. Hrisovului;

SECTOR 2

Doamna Ghica, Șos. Colentina, Str. Pâncota, Str. Ion Heliade Radulescu

Șos. Pantelimon nr. 27, Str. Mașina de Pâine nr. 46, B-dul Dacia, B-dul Vasile Lascăr, Doamna Ghica, Str. Torentului, Str. Reînvierii, Str. Crapului nr. 60, Șos. Fundeni nr. 6, Str. Bârzava, Str. Minerilor, Șos. Colentina, Str. Ziduri Moși;

SECTOR 6

Str. Intrarea Pătrarului.

În urma incidentelor nu au fost înregistrate victime, doar pagube materiale, sesizările au fost transmise pentru remediere.

Activitatea de monitorizare a măsurilor întreprinse pentru gestionarea urmărilor evenimentelor  meteorologice  este în desfășurare pe întreaga rază de competenţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, aspectele semnalate urmând a fi remediate în cel mai scurt timp posibil.

           Pe perioada codului portocaliu, la sediul Instituției Prefectului Municipiului București a fost înstituit serviciul de permanență.