Prefectul Capitalei, la evenimentul Green Tech & Woman Forum 2022

Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a participat luni, 19 decembrie 2022, la evenimentul Green Tech & Woman Forum 2022, organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, la Palatul Parlamentului.

În context, Prefectul Capitalei a menționat că o bună cooperare între autoritățile publice locale, organizațiile nonguvernamentale, mediul privat și cetățeni este esențială pentru rezolvarea problemelor din București, inclusiv cele din domeniul mediului, și identificarea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea orașului.

Fără colaborare, nimic trainic nu poate fi realizat. În privința unor probleme care țin de mediu în Capitala României, suntem cu mulți pași în urmă. Observăm că unele lucruri se rezolvă foarte greu. Autonomia locală este un principiu la care eu țin foarte mult, însă, pentru ca aceasta să fie și eficientă, trebuie să avem acei oameni care să facă lucrurile să meargă așa cum ne dorim. Dacă unele persoane, care ocupă anumite funcții, consideră că nu trebuie să ceară vreun sfat, vreo sugestie și nu acceptă colaborarea, atunci lucrurile merg foarte rău”, a declarat prefectul Toni Greblă.

Prefectul a amintit și aspectele care pot fi îmbunătățite în privința colectării deșeurilor menajere la nivelul Municipiului București, în acord cu angajamentele luate în privința problematicii mediului la nivelul Comisiei Europene. “Este nevoie de termene mai scurte și clare și de stabilirea unor responsabilități la nivelul autorităților locale, pentru că, altfel, nu vor fi făcuți pași semnificativi înainte”, a avertizat prefectul Capitalei.