COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Municipiului București, domnul Toni Greblă, și președintele Ordinului Arhitecților din România, domnul Ștefan Bâlici, au avut miercuri, 19 octombrie 2022, o întrevedere, în cadrul căreia au fost discutate posibilitățile de colaborare instituțională în scopul rezolvării problemelor urbanistice și arhitecturale ale Capitalei.

În cadrul întâlnirii, domnul Ștefan Bâlici a transmis că Ordinul Arhitecților din România, cu participarea activă a filialei București, este deschis să contribuie la dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a orașului, pentru care Planul Urbanistic General (PUG) este un instrument cheie, motiv pentru care elaborarea lui este absolut necesară.

La rând său, prefectul Toni Greblă și-a exprimat convingerea că Bucureștiul trebuie să aibă, cât mai repede, un Plan Urbanistic General adaptat realităților din prezent. Totodată, a menționat că o bună cooperare între autoritățile publice locale, organizațiile profesionale, mediul privat și cetățeni este esențială pentru rezolvarea problemelor urbanismului din București și pentru găsirea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea orașului.

De asemenea, s-a discutat despre creșterea calității investițiilor publice, unul dintre obiectivele principale ale Ordinului Arhitecților din România. Aceste inițiative se subsumează eforturilor de elaborare a politicii publice naționale de arhitectură și continuă coerent demersurile începute.

Prefectul Capitalei și președintele OAR au mai convenit să participe la întâlniri periodice, în cadrul cărora să fie identificate soluții pentru dezvoltarea pozitivă a Bucureștiului.