COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, solicită Primarului General și Primarilor de Sector să organizeze, în această toamnă și în primăvara viitoare, ample acțiuni de plantare de arbori și arbuști, în acord cu angajamentele luate pentru protecția mediului și creșterea calității vieții bucureștenilor.

Solicit primarilor să îmi transmită ce proiecte vor derula în această toamnă și în primăvara următoare pentru transformarea Bucureștiului într-o capitală mai verde și mai curată, în care locuitorii să trăiască într-un mediu prietenos și curat. Încurajez primăriile să desfășoare, în parteneriat cu mediul privat și cu organizațiile nonguvernamentale, acțiuni de plantare de arbori și arbuști, care vor contribui la îmbunătățirea calității aerului în Capitală și la înfrumusețarea orașului”, a declarat prefectul Toni Greblă.

În această toamnă, Prefectura Municipiului București va derula o primă acțiune de plantare de cireși japonezi, în efortul de antrenare a tuturor entităților interesate (primării, ONG-uri, autorități deconcentrate, societăți comerciale, cetățeni) la organizarea, participarea sau sprijinirea de activități ce pot contribui la înfrumusețarea Capitalei.

Ne plângem deseori de schimbările climatice, de calitatea aerului, atunci să facem cu toții mai mult pentru mediul înconjurător și pentru orașul nostru, să plantăm mai mulți arbori și arbuști”, a mai spus prefectul Toni Greblă.

În acest sens, prefectul Capitalei a avut o întâlnire cu directorul Direcției Silvice, în care s-a stabilit, în limita atribuțiilor, intensificarea activităților de plantare de arbori și arbuști.

Specialiștii Direcției Silvice vor acorda, la solicitare, sprijin tehnic și vor pune la dispoziție, celor interesați, prin Prefectură, gratuit, puieți din speciile brad, tuia, ienupăr, stejar roșu, tei și arțar argintiu. Din pepinierele proprii, Direcția va asigura, contra cost, tuturor celor interesați puieți de arbori și arbuști deja aclimatizați.

Prima acțiune se va desfășura pe 18 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, în spațiul din fața Casei Presei Libere. Vor fi plantați puieți de cireși japonezi de către voluntari din Prefectura București, instituții deconcentrate și ONG-uri.