COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, începând cu ora 12.00, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, și Andrei Trocan, City Manager al Primăriei Sectorului 4, au verificat stadiul lucrărilor de consolidare și reabilitare a Pasajului Unirii, care au ca termen de finalizare începutul lunii septembrie.

Lucrările de punere în siguranţă a Pasajului Unirii au început la mijlocul lunii iunie, fiind în stadiu avansat de realizare. Totodată, au fost primite asigurări din partea echipei de experți de pe șantier că lucrările vor fi finalizate până la începerea noului an școlar, astfel încât circulația să nu fie îngreunată și să se desfășoare în condiții de siguranță în perimetrul Pasajului Unirii începând cu seara zilei de 4 septembrie.

Acțiunea s-a efectuat în prezența proiectantului și a constructorilor, dar și a reprezentanților autorităților cu atribuții în avizarea lucrărilor pentru redeschiderea traficului rutier în zona Pasajului Unirii. Aceștia vor urmări modul de execuție și finalizare a lucrărilor, în conformitate cu aspectele prevăzute în proiect, astfel încât eventualele observații să fie implementate rapid, iar avizele și autorizațiile să fie eliberate în cel mai scurt timp posibil.

La analiză au participat și reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Inspectoratului de Stat în Construcții, Brigăzii Rutiere, companiei Apa Nova și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, instituții cu atribuții în recepționarea lucrărilor.

Aflat într-o stare avansată de degradare și încadrat, în urma celor două expertize, în clasa stării tehnice IV – necorespunzător, Pasajul Unirii a intrat, la începutul acestui an, în administrarea Sectorului 4 al Municipiului București, care a demarat, de îndată, procedurile de începere a lucrărilor de punere în siguranță, ce au ca termen de finalizare începutul lunii septembrie. Pentru aceasta, s-a lucrat în trei schimburi, astfel încât pasajul să fie redeschis circulației rutiere odată cu începerea anului școlar.

Totodată, Prefectul Toni Greblă a menționat că experiența dobândită în realizarea acestei lucrări, într-un interval de timp scurt, trebuie să fie folosită de autoritățile locale și în alte zone ale Capitalei, pentru asigurarea siguranței cetățenilor, fluidizarea traficului și dezvoltarea durabilă a orașului.