COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere importanța începerii noului an școlar în condiții optime, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a avut miercuri, 17.08.2022, o întâlnire de lucru la sediul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

La reuniune au fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion, Inspectorul Școlar General, Vlad Drinceanu, și inspectorii școlari ai celor șase sectoare, fiind analizate stadiul pregătirilor și măsurile avute în vedere pentru începerea noului an școlar în Capitală.

După o perioadă dificilă, în care sistemul de educație a avut de suferit din cauza pandemiei COVID-19, începerea noului an școlar în condiții optime este o prioritate pentru noi. Vrem să ne asigurăm, din timp, că venim în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor elevilor și părinților și că vom putea să contribuim la creșterea nivelului de performanță a sistemului de educație. Ne dorim ca toate școlile din București să înceapă anul școlar pe 5 septembrie în sistem normal, să nu mai avem cazuri de învățământ online și elevii să învețe în condiții foarte bune”, a afirmat prefectul Toni Greblă.

Prefectul Capitalei i-a asigurat pe inspectorii școlari de tot sprijinul său și a cerut o implicare totală în pregătirea noului an școlar. Totodată, a solicitat verificarea tuturor școlilor din București și păstrarea unei colaborări strânse cu primăriile de sector, astfel încât să fie încheiate rapid lucrările de reabilitare aflate în curs de finalizare și să fie definitivate demersurile privind obținerea avizelor necesare desfășurării activității în aceste unități de învățământ.

De asemenea, prefectul Toni Greblă a precizat că va convoca o nouă întâlnire cu inspectorii școlari înainte de data de 5 septembrie.