COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

15 februarie 2021

Instituția Prefectului  – Municipiul București informează că, astăzi, 15 februarie 2021, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, având ca ordine de zi aprobarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ de pe raza Municipiului București, în contextul reluării cursurilor în semestrul al II lea al anului de învățământ preuniversitar 2020 – 2021.

Astfel, în aplicarea prevederilor normative în vigoare, ținând cont de rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la nivelul Municipiului București cu valoarea de 2.05 la data de 15.02.2021 comunicată de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât ca unitățile de învățământ: Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădinița nr.185 și Grădinița nr. 35, să desfășoare activități ”față în față” mai exact, zilnic cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Școlar al Municipiului București rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfășurarea cursurilor în sistem online.

Totodată, s-a hotărât ca unitățile de învățământ: Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și Școala Gimnazială nr. 124 să continue cursurile în sistem online, situație justificată de infrastructură.
Pentru următoarele unități de învățământ s- a aprobat desfășurarea activității didactice în sistem online:  Școala Gimnazială Sfinții Constantin și Elena, Școala Gimnazială Adrian Păunescu, Școala Gimnazială Sf.Andrei, Școala Gimnazială nr.197, Școala Gimnazială nr.59. Pentru aceste unități de învățământ, s-a aprobat scenariul online, întrucât infrastructura acestora nu permite respectarea prevederilor legale care concură la prevenirea transmiterii comunitare a SARS-Cov- 2.

doc00109920210215172116 HOTĂRĂREA CMBSU nr. 4 din 15 februarie 2021