COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

 5 februarie 2021

 

Instituția Prefectului – Municipiul București anunță că, astăzi, 5 februarie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență având ca obiect aprobarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ de pe raza Municipiului București, în contextul reluării cursurilor în semestrul al II lea al anului de învățământ preuniversitar 2020-2021.

         Astfel, în aplicarea prevederilor art. 3 alin. (1) din Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul 2 de organizare și desfășurare a cursurilor în toate unitățile de învățământ din Municipiul București, scenariu avizat de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

           În aplicarea prevederilor art. 3 alin. (2) și art. 4 alin (2) din Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, unitățile de învățământ din anexa la hotărârea adoptată vor desfășura activități didactice în sistem online, situație justificată de infrastructura și/sau resursele existente ale acestora.

        Menționăm că, potrivit actului normativ mai sus precizat, consiliile de administrație ale unităților de învățământ au propus Inspectoratului Școlar al Municipiului București aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul capitalei, în baza informării realizată de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Anexa la Hotararea CMBSU nr 3 din 05.02.2021