COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Capitalei, domnul Toni Greblă, a participat vineri, 01.07.2022, la ceremonia organizată cu ocazia aniversării Comandamentului Garnizoanei București.

Patria, onoarea și spiritul de sacrificiu sunt cuvintele care definesc activitatea Comandamentului Garnizoanei București, o structură importantă a statului român și a zonei metropolitane a Capitalei, care, la 1 iulie 2022, sărbătorește două decenii de existență în actuala sa formă. Îmi exprim aprecierea pentru întreaga sa activitate și îi asigur pe toți militarii de respectul și prețuirea mea. Voi fi mereu un bun colaborator pentru îndeplinirea unei cauze comune – binele cetățenilor Capitalei și dezvoltarea comunității bucureștene. Vă încurajez să acționați în continuare cu același devotament, confirmând deviza care vă uneşte şi vă mobilizează: Onoare și Patrie, Patrie și Onoare! La mulți ani!”, a afirmat domnul Toni Greblă, în mesajul transmis cu această ocazie.

Prefectul Capitalei a mai spus că rolul Comandamentului Garnizoanei București nu se rezumă la sprijinul acordat în situații de urgență, precizând că această structură militară a fost alături de celelalte categorii de forțe ale statului român de fiecare dată când a fost nevoie pentru protejarea cetățenilor.

“Ceremoniile militare speciale, organizate cu prilejul unor sărbători precum Ziua Națională a României, Ziua Drapelului Național, Ziua Imnului Național și Ziua Eroilor și desfășurate cu sprijinul Comandamentului Garnizoanei București, reprezintă mândria poporului român și au însuflețit de fiecare dată inimile celor care au participat la acestea. Datoria sacră de a elogia eroii și memoria ostașilor căzuți a fost, de asemenea, onorată la cel mai înalt nivel în ceremoniile pregătite de Comandamentul Garnizoanei București”, a mai spus Prefectul Municipiului București.