COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Municipiului București, domnul Toni Greblă, a solicitat, miercuri, 22.06.2022, membrilor Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) să pună în aplicare planurile de măsuri și acțiuni specifice sezonului de vară, având în vedere că, în perioada următoare, vremea va fi caniculară, conform prognozelor Administrației Naționale de Meteorologie.

În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care s-a desfășurat miercuri, la sediul Prefecturii Capitalei, președintele CMBSU, domnul Toni Greblă, le-a atras atenția reprezentanților autorităților administrației publice locale că trebuie luate măsuri urgente pentru protejarea populației, în special a persoanelor considerate vulnerabile.

Toate instituțiile trebuie să colaboreze foarte bine în această perioadă în care, în București, temperaturile sunt ridicate. Trebuie să fim foarte bine pregătiți și să implementăm toate măsurile necesare pentru a contribui la reducerea disconfortului populației în intervalele de caniculă”, a declarat domnul Toni Greblă.

Totodată, Prefectul Municipiului București a solicitat amenajarea unor puncte medicale de prim ajutor şi de adăpostire a cetățenilor, semnalizate corespunzător și dotate cu aer condiţionat şi apă potabilă, intensificarea controalelor în locațiile în care se produc și se comercializează produse alimentare perisabile și verificarea sistemelor de aer condiționat din mijloacele de transport în comun.