Prefectul Municipiului București: Pasajul Unirii va fi consolidat. Asemenea lucrări trebuie demarate foarte repede și în alte zone ale Capitalei

Prefectul Municipiului București, dl. Toni Greblă, a anunțat, joi, 26 mai a.c., că va sprijini Primăria Sectorului 4 în demersurile privind reabilitarea și consolidarea Pasajului Unirii și a planșeului de sub Piața Unirii.

Prefectul Municipiului București, dl. Toni Greblă, a participat joi, alături de Primarul Sectorului 4, dl. Daniel Băluță, și de Decanul Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, la o conferință de presă de prezentare a rezultatului unei expertize tehnice și a soluțiilor propuse de autorități pentru remedierea deficiențelor constatate la Pasajul Unirii.

Primăria Sectorului 4 va începe, în această vară, lucrările de consolidare şi punere în siguranţă a Pasajului Unirii.

“Este o lucrare complexă, o infrastructură critică a Municipiului București, în stare avansată de degradare, și, deci, necesita o intervenție rapidă. Această intervenție trebuie făcută de oameni care au inițiativă, care au responsabilitate, care au curaj și care se angajează să facă ceva pentru locuitorii Bucureștiului. Unul dintre aceștia este domnul primar Băluță, care, împreună cu echipa de la Primăria Sectorului 4, a avut inițiativa demarării acestor lucrări absolut necesare și urgente. Am solicitat tuturor celor implicați să suplimentăm forțele și mijloacele pentru ca reabilitarea să fie făcută într-un timp cât mai scurt posibil, având în vedere complexitatea lucrării. Având în vedere că pe o perioadă pasajul va trebui închis, vom crea un anume disconfort bucureștenilor, pentru care le cer scuze în numele tuturor celor implicați în realizarea acestor lucrări. Vom lua toate măsurile pentru ca traficul să se desfășoare în condiții bune”, a declarat Prefectul Municipiului București.