COMUNICAT DE PRESĂ

Mesajul prefectului Capitalei, Alexandra Vacaru, cu ocazia Zilei Instituției Prefectului

Începând cu anul 2018, data de 2 aprilie a fost marcată ca Ziua Instituției Prefectului și reprezintă momentul la care, în anul 1864, noțiunea de prefect a fost instituită prin lege.

Dar pentru noi, dragi colegi, nu este timp pentru sărbătorit. Este doar un moment de răgaz în care ne putem spune la mulți ani și apoi să continuăm ceea ce facem, pentru că în aceste momente, mai mult ca oricând, trebuie să fim aproape de cei în slujba aproapelui.

În aceste vremuri tulburi, caracterizate de conflictul militar din Ucraina, am dovedit că putem fi un adevărat sprijin pentru cei fugiți din calea războiului.

Fie că vorbim de Centrul de Tranzit de la Gara de Nord sau de cel de la Romexpo, de munca asiduă a colegilor din serviciile deconcentrate, voluntari, ONG-uri și simpli cetățeni ai urbei noastre, în aceste zile am arătat unitate. Doar datorită vouă, tuturor, am reușit să alinăm, să ajutăm.

În calitatea mea de prefect, dar și în nume personal, vreau să vă mulțumesc pentru toate eforturile pe care le faceți, dar și pentru altruismul de care dați dovadă în a ne ajuta semenii aflați în nevoie.

Stimați colegi, de ziua noastră, a celor care își desfășoară activitatea în Instituția Prefectului, vă transmit gândurile mele bune, dar și urări de sănătate și multă putere de muncă.

La mulți ani!