Comunicat de presă

COMUNICAT DE PRESĂ
1 Mai 2020

 

 

Răspunderea intervine când încetează responsabilitatea.

În data de 30.04.2020, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, au fost aplicate 307 sancțiuni, în valoare de 887. 600 lei.

Menționăm că la data prezentului comunicat, la nivelul municipiului București, în spațiile de carantină instituționalizată, sunt
cazate 436 persoane.

Confruntarea dintre convingere și responsabilitate se realizează, în spaţiul acţiunii sociale, prin adaptarea convingerilor proprii la necesităţile sociale.
Amintim cetățenilor să își adapteze conduita socială la contextul medical creat de epidemia de coronavirus și să respecte cu stricteţe prevederile tuturor ordonanțelor militare în vigoare.

Să ne asumăm conștient și deliberat o atitudine activă față de valorile colectivităţii din care facem parte, astfel încât conduita noastră să fie conformă cu exigenţele normative generate de nevoia gestionării contextului epidemic în care ne aflăm.

Ne adresăm cetăţenilor și pledăm pentru un comportament care promovează angajamentul social, prevederea și siguranţa în acţiunile lor, respingând categoric comportamentele deviante sau violente, care lezează ordinea socială.
Să nu uităm că acţiunea socială este cadrul nemijlocit de manifestare a responsabilităţii!