COMUNICAT DE PRESĂ

Comunicat de presă
021.414.44.94 call-center pentru operaționalizarea call-center pentru gestionarea crizei refugiaților

Astăzi a fost operaționalizat un call-center în cadrul Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției (CMBCCI), prin intermediul căruia vor fi gestionate mult mai eficient situațiile care vizează refugiații proveniți din zona de conflict armat din Ucraina, aflați în municipiul București și județul Ilfov.

În acest sens, prin intermediul numărului 021.414.44.94 vor fi preluate cererile de cazare și hrănire a refugiaților, va fi consemnată luarea acestora în spațiu de către societatea civilă, precum și alte date referitoare la șederea acestora pe teritoriul României.

Call-center-ul va funcționa cu caracter permanent și va permite preluarea simultană a 10 apeluri, de către operatori vorbitori de limbă română și engleză, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului General pentru Imigrări.

Acest demers a fost inițiat la propunerea Prefectului Capitalei, pentru eficientizarea activității instituțiilor aflate în coordonare, și s-a realizat cu sprijinul Instituției Prefectului- Județul Ilfov și al Serviciului de Telecomunicații Speciale.