COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ
11 Aprilie 2020

Să fim responsabili, stă în puterea noastră, a tuturor!
Menționăm că la data prezentului comunicat, la nivelul municipiului București, în spațiile de carantină  instituționalizată, sunt cazate 1.267.
Informăm cetățenii că pentru menținerea unui climat de ordine, acum, în prag de  Florii și Paște, sute de polițiști ai Capitalei, cu sprijin din partea Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă București, Autoritatea Naționalã Sanitar Veterinară și pentru Siguranta  Alimentelor, Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului și Gărzii Forestiere, au acționat în tot municipiul București pentru a verifica respectarea prevederilor Ordonanțelor Militare și pentru a se asigura că sunteți în siguranță.
Până la ora 16.00 au fost legitimate peste 2.000 de persoane și verificate peste 850 de autoturisme. Din păcate, aproape 200 de persoane nu au înțeles să se conformeze prevederilor în vigoare și nu au avut asupra lor documentele necesare, fapt care a condus la sancționarea contravențională a acestora, suma totală fiind de peste 370.000 lei.
Au fost verificați și mulți agenți economici, dintre care 23 axați pe comercializarea peștelui și produselor din pește. Pentru că au fost identificate anumite nereguli, au fost aplicate 11 sancțiuni, în valoare de aproximativ 45.000 lei.
De asemenea, pe parcursul activității de verificare, Brigada Rutieră a întocmit 6 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și uz de fals, fiind identificate persoane care au prezentat adeverințe emise de angajator, care în urma verificărilor efectuate s-au dovedit a nu avea acoperire în realitate: fie persoanele aveau suspendate contractele, fie nu au fost niciodată angajate la acele societăți.
Pe parcursul zilei, pe lângă supravegherea complexurilor comerciale, a piețelor și zonelor de agrement, polițiști din cadrul Brigăzii Poliției Transport Public au prins în flagrant delict doi bărbați, imediat după ce au sustras un portdocument, respectiv un telefon mobil, din buzunarele a doi bărbați aflați la cumpărături.
Ambele cazuri sunt cercetate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, actele, banii și telefonul fiind restituite persoanelor vătămate.
Aceste acțiuni continuă și vă reamintim:
– păstrați distanțarea socială;
– ieșiți doar pentru urgențe și pentru strictul necesar;
– nu uitați de documentele prevăzute de Ordonanțele Militare;
– respectați intervalul orar de deplasare;
– respectați dispozițiile Ordonanțelor Militare.
Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această încercare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
Împărtășim întreaga responsabilitate în protecția drepturilor și libertăților noastre democratice.
Solidaritatea și cooperarea vor defini rezultatul nostru în lupta cu epidemia.