COMUNICAT DE PRESĂ

Tackle the Drugs, parteneriat între Instituția Prefectului –  Municipiul București și Federația Română de Rugby
     Instituția Prefectului –  Municipiul București a semnat astăzi, 8 februarie 2024, un parteneriat strategic cu Federația Română de Rugby pentru a conștientiza și preveni consumul de droguri în rândul tinerilor din școlile din Capitală.
     Rareș Hopincă, prefectul Municipiului Buurești: „Nu doar semnăm un parteneriat, ci este și un proiect cu foarte mult sens. Ne unim eforturile pentru a lupta împotriva drogurilor, We TACKLE the DRUGS, placăm drogurile împreună. Mulțumesc foarte mult pentru implicare lotului național de rugby, Federației Române de Rugby și sunt absolut convins că împreună vor avea impactul dorit în rândurile tinerilor pentru că e necesar să le amintim că sportul este cel mai bun refugiu. Atâta timp cât un copil se apucă de sport stă departe de un anturaj rău, stă departe de toate provocările unei lumi mai nesigure”.
     În acest sens. prefectul Capitalei, Rareș Hopincă și președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache și-au exprimat dorința ca această colaborare gândită pe termen lung să stea la baza formării unei comunități mai sigure și mai sănătoase pentru tinerii din București.
Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby: „Astăzi placăm drogurile. Cred că este ceva normal, poate un pic inedit pentru ceea ce înseamnă acest proiect comun. Este un proiect frumos, Prefectură – Federația Română de Rugby pentru că trebuie să ne implicăm în această luptă contra drogurilor, iar eu cred că mișcarea, sportul, valorile pe care le promovăm cu siguranță vor aduce copii mai curați, mai bine informați și copii care să stea departe de această problemă care înseamnă drogurile.”
      „Tackle the Drugs”, Spune NU drogurilor a debutat cu o acțiune la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, unde Stejarii au fost pentru o oră profesori de sport pentru elevii unității de învățământ. Aceștia le-au povestit copiilor despre importanța de a face mișcare, de a face un sport într-un mediu organizat, de a opta pentru un stil de viață cât mai sănătos și mai ales să stea departe de droguri.
     Dragoș Ser, jucător România: „Este o campanie foarte bună pentru generațiile viitoare pentru că prin sport putem sta departe de anturaje proaste, obiceiuri proaste și mai ales de droguri.”
     De asemenea, în cadrul unor ateliere organizate în sala de sport, Stejarii i-au inițiat pe copii în tainele rugbylui, au făcut jocuri distractive cu balonul oval, schimb de pase, sau placaje.
     Naționala de rugby a României se află în pregătire pentru Campionatul European. Sâmbătă, 10 februarie, ora 14:30, Stejarii vor juca împotriva Belgiei, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.
În baza parteneriatului încheiat astăzi, elevii care învață în școlile și liceele din Capitală sunt invitați să participe gratuit la meciul de rugby.  Cei care doresc să facă acest lucru trebuie să se înscrie la adresa de mail frr@rugbyromania.ro, până mâine la ora 12.30.