COMUNICAT DE PRESĂ

Rareș Hopincă: aproximativ 3 tone de petarde și artificii au fost
confiscate în Capitală. Felicitări polițiștilor bucureșteni!

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat aproximativ 3.000 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept.

Prefectul municipiului București, Rareș Hopincă, îi felicită pe polițiștii bucureșteni.
“Felicitări polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au depistat și confiscat aproximativ 3 tone de petarde și artificii, deținute ilegal de un comerciant din Capitală. Este un demers necesar pentru sănătatea și siguranța bucureștenilor și mai ales a copiilor. Repet, petardele nu sunt o tradiție, ci un pericol și un factor de stres.”, a spus prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.
Amintim că, prefectul municipiului București, Rareș Hopincă, a solicitat Primăriilor de Sector, Primăriei Municipiului București și Administrației Străzilor să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al municipiului București, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vânzării și utilizării acestora și pentru prevenirea accidentelor provocate de acestea.
Potrivit Hotărârii nr. 8/27.11.2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București- Ilfov, Direcția Regională Vamală în colaborare cu ANAF-Antifraudă și Inspectoratul Pentru Situații de Urgență București-Ilfov vor exercita acțiuni de verificare și control în sfera de competență, iar acolo unde vor fi constatate nereguli se vor aplica sancțiuni conform prevederilor legale în vigoare.
Totodată, instituțiile menționate vor acționa în vederea descurajării comerțului cu materiale pirotehnice și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu materiale pirotehnice.