COMUNICAT DE PRESĂ

Ședință de lucru și inspecție în școli pentru începerea noului an școlar!
     În cursul zilei de joi, prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, a participat la o întâlnire de lucru la sediul Inspectoratului Școlar al Municipiului București în vederea pregătirii debutului anului școlar. La întâlnire au participat inspectorul școlar general, Vlad Drinceanu, și inspectorii pentru management instituțional ai celor șase sectoare.
     “Învățământul preuniversitar din București este, în linii mari, pregătit pentru un nou an școlar. Luni, 11 septembrie 2023, peste 275.000 de copii din toate ciclurile de învățământ vor începe cursurile în cadrul unităților de învățământ de stat din Municipiul București. Avem la nivelul Municipiului o populație școlară în continuă creștere, iar normativele actuale impun o diminuare a numărului maxim de copii în clase. Din acest motiv, există o mare presiune a spațiului în infrastructură școlară din majoritatea sectoarelor”, a declarat Prefectul Rareș Hopincă.
     Din cele 427 unități de învățământ de stat din Municipiul București, la 11 dintre acestea elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parțial), din cauza lipsei de spațiu, dar și a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unități de învățământ sunt relocate, orele de curs desfășurându-se în cadrul altor unități.
     Tot joi,7 septembrie 2023, prefectul Capitalei a efectuat și o serie de vizite în mai multe unități școlare de pe raza administrativ teritorială a Municipiului București, pentru a verifica modul în care se prezintă unitățile de învățământ înaintea deschiderii anului școlar.
     “Din constatările din teren și raportările administratorilor, școlile sunt pregătite pentru a primi copiii. Rămân însă de continuat investițiile pentru modernizarea, extinderea și dotarea unităților de învățământ, domeniu în care unele dintre sectoare sunt avansate, dar altele au încă restanțe”, a menționat prefectul Capitalei.