COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

 20 ianuarie 2022

În această dimineață, Prefectul Municipiului București, Alexandra Vacaru, în virtutea atribuțiilor legale privind respectarea ordinii publice și menținerea climatului de pace socială, Directorul general al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și Directorul general al Jandarmeriei București, Ionel-Cătălin Stegăroiu, au dispus măsuri operative, în sprijinul populației afectate de greva lucrătorilor STB:
– Suplimentarea efectivelor de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, atât în interior cât și la exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea oricăror incidente și aglomerări, în context pandemic.
– A fost suplimentat efectivul de poliție rutieră, care împreună cu poliția locală asigură fluidizarea traficului în principalele intersecții.
– Informarea cetățenilor aflați în stațiile STB, prin echipajele de poliție și jandarmerie, cu privire la situația generată de grevă.
Metrorex a informat cu privire la utilizarea întregii flote de trenuri, disponibilă pentru a prelua un flux cât mai mare de călători și pentru reducerea timpilor de așteptare în stații.