Comunicat de presă – 12.10.2021

Efort comun instituții de stat – HORECA, pentru reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus

Intensificarea controalelor în zonele aglomerate a fost dispusă astăzi de prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru. Scopul acestei decizii este conștientizarea publică a necesității aplicării cu rigoare a măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, la finalul ședinței desfășurate astăzi, 12 octombrie 2021, prefectul municipiului București a comunicat că, pe tot parcursul acestei săptămâni, se vor desfășura acțiuni punctuale în medii de interes și se vor verifica obiective/locații și mijloace de transport în comun.
Întâlnirea a avut loc la Instituția Prefectului – Municipiul București, alături de reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Direcției Generale de Jandarmerie București, precum și ai Poliției locale Sector 1-6.

Totodată, prefectul Alexandra Georgiana Vacaru i-a invitat și primit la discuții pe reprezentanții din industria HORECA, tot pe tema conștientizării: reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Toți participanții au fost de acord că este nevoie de un efort concentrat de luptă împotriva pandemiei, de îndemn la respectarea recomandărilor specialiștilor privind normele de igienă și la distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.