Comunicat de presă

Prin adresa înregistrată la Instituția Prefectului – Municipiul București sub nr.22297/17.09.2021, Direcția de Sănătate Publica a Municipiului București a comunicat rata de incidență cumulată, a cărei valoare este, în data de 17.09.2021, de 2,05 .

Față de acestea, vă facem cunoscute următoarele:

  • potrivit HG nr.932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de urgență, în maximum 48 de ore de la atingerea acestui prag, pune în aplicare măsurile stabilite prin Hotărârea de Guvern, pe baza analizei prezentate de către Direcția de Sănătate publică a Municipiului București;
  • având în vedere termenul legal de 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite prin Hotărârea de Guvern, în care această instituție prezintă analiza epidemiologică, pentru adoptarea tuturor masurilor care se impun;
  • CMBSU urmează a fi convocat în ședință extraordinară, care se va desfășura on-line, conform prevederilor legale; data și ora desfășurării ședinței vor fi aduse la cunostință cetățenilor și instituțiilor media cu celeritate.

Instituția Prefectului – Municipiul București face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.