COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 27.06.2023, la sediul Instituției Prefectului a avut loc ședința Colegiului prefectural al Municipiului București. Desfășurată în prezența membrilor Colegiului prefectural și a reprezentanților desemnați ai Primăriei Municipiului București, primăriilor de sector, Administrației Naționale de Meterologie și ai Comisariatului Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, ședința a avut pe ordinea de zi mai multe teme de maxim interes pentru această perioadă. Acestea au fost dezbătute de cei prezenți pentru identificarea soluțiilor de gestionare eficientă a problemelor semnalate.

Referitor la lucrările de defrișare, întreținere, formare și regenerare a arborilor și arbuștilor de pe raza municipiului București, în contextul asigurării integrității și vieții cetățenilor și a punerii în siguranță a bunurilor, a fost prezentată o analiză detaliată de către: Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, Direcția de Mediu și Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Generale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București-Ilfov și Administrația Națională de Meteorologie.

Cea de-a doua temă referitoare la situația asistenței medicale acordate cetățenilor străini și apatrizi aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina a fost prezentată de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.