COMUNICAT DE PRESĂ

VIZITA DELEGAȚIEI TINERILOR MEMBRI PAS LA INSTITUȚIA PREFECTULUI

 

Prefectul interimar al Capitalei, Diana-Anca Artene, împreună cu subprefectul Jean Badea au primit miercuri, 24.05.2023, la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București, delegația tinerilor din organizația de elevi și studenți, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova. Elevii și studenții prezenți la București sunt parte dintr-un proiect care vizează facilitarea integrării tinerilor din Republica Moldova în spațiul Uniunii Europene, sprijinirea lor în familiarizarea cu întregul context european, prin lucrul în comun pe diverse proiecte europene.

Doamna senator Monica Anisie, inițiatoarea acestui proiect, a însoțit grupul tinerilor din Republica Moldova, alături de deputatul PAS, Marcela Nistor și de președintele Organizației de Tineret PAS, Dumitru Ivanov.

Tinerii au fost invitați să viziteze sediul Instituției Prefectului – Municipiul București, clădirea monument istoric din strada Batiștei, prilej cu care au aflat lucruri mai puțin cunoscute despre istoria ei și a celui care a locuit-o, Nicolae Filipescu.

Prefectul interimar Diana-Anca Artene și subprefectul Jean Badea le-au explicat apoi tinerilor studenți și elevi, pe larg, care sunt atribuțiile acestei instituții în România. Plecând de la cadrul general și ajungând la situațiile excepționale pe care România le-a traversat în ultimii ani, a fost discutat rolul Instituției Prefectului în viața locuitorilor Bucureștiului. Pentru o mai bună înțelegere a felului în care intervine această instituție în sprijinul oamenilor, au fost amintite situații speciale precum pandemia sau criza refugiaților ucrainieni și modul în care au fost ele gestionate.

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de Q&A, interesul tinerilor fiind unul deosebit în a afla cât mai multe informații despre sistemul politic și administrativ de la noi, dar și asemănările și deosebirile dintre România și Republica Moldova, la acest capitol.