COMUNICAT DE PRESĂ

Subprefectul Municipiului București, doamna Diana-Anca Artene a participat duminică, 14 mai, la ceremonia de aniversare a 15 ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) București. Aceasta a avut loc la Detașamentul de Pompieri „Otopeni”, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a șefului DSU, Raed Arafat, inspectorului șef ISUBIF, Orlando Șchiopu, inspectorului general IGSU, Dan Paul Iamandi, șefului departamentului UPU-SMURD, Bogdan Oprița, prefectului Ilfov, Simona Neculae și a managerului general SABIF, Alis Grasu.
Cu acest prilej, subprefectul Capitalei a insistat asupra rolului vital pe care SMURD-ul îl are astăzi în asigurarea calității vieții oamenilor care locuiesc și muncesc în România:
„Într-o zi ca aceasta se spun vorbe mari, se adresează laude și mulțumiri. Cred, însă, că în cazul dumneavoastră este altceva. Pentru că fiecare laudă sau mulțumire are în spate un motiv real, palpabil, o situație de viață în care s-a intervenit. Sau altfel spus, are în spate
un om salvat, ajutat, scos dintr-o situație limită și readus la lumină”.
Despre performanța SMURD și, mai ales, despre evoluția remarcabilă pe care a avut-o în acești 15 ani, subprefectul a mai adăugat:
„Am citit bilanțul SMURD București-Ilfov, la cei 15 ani de existență. Am văzut acolo că ați avut în toată această perioadă 1.047.356 de intervenții în situații de urgență. Că ați crescut fantastic: de la 17.466 de intervenții, în 2008, la 113.461, în anul 2022.
Sunt cifre impresionante. Dar și mai impresionant este dacă stai să te gândești că sunt tot atâtea povești de viață ale unor oameni, povești în care dumneavoastră ați intervenit, exact în momentul în care acei oameni aveau cea mai mare nevoie. Și dacă dumnevoastră nu ați fi reușit să faceți asta, acei oameni pe care i-ați ajutat ar fi avut astăzi un alt drum.
Mult peste 1.000.000 de oameni! (…) Pentru toate acestea și pentru multe altele, vă mulțumim! Vă urez mulți ani în care să salvați lumea întreagă și vă asigur că aveți în Instituția Prefectului un partener și un sprijin, ori de câte ori veți avea nevoie!”