Comunicat de presă – 01.11.2021  – Activitatea personalului didactic și alte activități specifice, reluate în opt unități școlare

 Activitatea personalului didactic și alte activități specifice, reluate în opt unități școlare

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, coordonat de prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, s-a întrunit astăzi, 1 noiembrie 2021, la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București într-o ședință extraordinară.

În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (2) din Ordinul comun Ministerul Educației (nr. 5338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1082/01.10.2021), pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constatat reluarea activității cu prezența fizică pentru opt unități școlare.

”Este vorba despre unele școli și grădinițe care au avut activitatea suspendată cu prezență fizică și, odată termenul expirat, CMBSU a constatat măsura reluării activității, în această perioadă de vacanță sau de suspendare a activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor. Însă, menționez că, pe perioada vacanței, nu este vorba despre revenirea elevilor la școală și reluarea cursurilor, ci despre activitatea personalului didactic și despre alte activități specifice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire, stabilite prin ordin comun”, explică prefectul Municipiului București, Alexandra Georgiana Vacaru.