Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie

           Am primit cu plăcere invitația doamnei Daniela Paizan, director al Școlii Gimnaziale Nr. 178, din sectorul 1, și Instituția Prefectului Municipiului București a participat, prin domnul subprefect Corneliu Cîrstea, la activitatea de evaluare pentru acordarea Steagului Verde, în cadrul Programului ECO-Școala, parte a Programului Mondial Eco-Schools, coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie.

În cadrul evaluării s-a revizuit activitatea școlii în domeniul ecologiei, fiind abordate o serie de teme între care managementul deșeurilor, plantări, viață sănătoasă, energie și curtea școlii. CCDG ne-a împărtășit cu această ocazie că motto-ul programului este educarea adulților prin intermediul copiilor, diseminarea informației și a comportamentelor fiind un efect secundar foarte important al Școlii Eco.

Felicităm copiii pentru implicarea deosebită, precum și profesorii și conducerea școlii pentru atenta îndrumarea a elevilor încă de la cele mai mici vârste, nu doar în tainele educației formale ci și în viața civică și grija față de mediu.

Instituția noastră a participat și în trecut la activitățile din cadrul programului, derulat în parteneriat cu CCDG, contribuind la amenajarea spațiului verde și participând activ la acțiunea de plantare. Pe această cale, încurajăm și alte școli din București să intre în competiția pentru obținerea steagului verde!