Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 1 august 2019, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Municipiului București,  doamna  Mariana Stancu- Țipișcă –consilier pentru afaceri europene,  a participat la evenimentul organizat în cadrul etapei a II-a a Campaniei de Informare Informare acasă! Siguranță în lume.

 Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, lansată de  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, își propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

Instituțiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfășurarea campaniei menționate sunt: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.