Campania națională de informare și conștientizare anticorupție ,,Tu poți face lumină”

Comunicat Campania națională de informare și conștientizare anticorupție ,,Tu poți face lumină”

În perioada 01.10.-31.12.2019 Direcția Generală Anticorupție desfășoară campania anticorupție „Tu poți face lumină”, în vederea conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la cauzele și consecințele implicării în fapte de corupție.

Direcția Generală Anticorupție, instituția abilitată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului M.A.I., a constituit un element important în procesul de creare a unui climat de integritate instituțională.

Activitatea D.G.A. în acest domeniu este reglementată de Strategia Națională Anticorupție 2016-2020 și de O.M.A.I. nr. 62 din 13.06.2018 privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a corupției și educație pentru promovarea integrității în cadrul M.A.I.

Campania „Tu poți face lumină” este circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinat personalului M.A.I. dar și cetățenilor.

Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.

În acest context, reiterăm mesajul adresat cetățenilor de a lua atitudine împotriva faptelor de corupție şi de a sesiza ori de câte ori este nevoie acest aspect la Call center 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă. Pentru a vedea cum decurge un astfel de apel și care sunt pașii urmați după efectuarea acestuia, vă invităm să urmăriți un scurt metraj de informare: https://www.youtube.com/watch?v=CfYyCC3CHmI, disponibil și la https://www.facebook.com/directiageneralaanticoruptie/