Miercuri, începând cu ora 23.00, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, și Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, au verificat stadiul lucrărilor de consolidare și reabilitare a Pasajului Unirii și ritmul de desfășurare a activității, inclusiv pe timpul nopții.
Lucrările de punere în siguranță a Pasajului Unirii și a planșeului de sub Piața Unirii au început la sfârșitul lunii mai, fiind realizate, în prezent, în proporție de peste 50%. Totodată, au fost primite asigurări din partea echipei de experți de pe șantier că lucrările vor fi finalizate până la începutul lunii septembrie.
Prefectul Capitalei și Primarul Sectorului 4 au fost informați că cele mai dificile intervenții s-au finalizat, infiltrațiile de la nivelul carosabilului au fost izolate, iar consolidarea pereților s-a încheiat. De asemenea, a fost turnat primul strat de asfalt și continuă lucrările pentru montarea celor 2.800 de panouri care vor îmbrăca pereții interiori ai pasajului.
Totodată, au început intervențiile de înlocuire a rețelelor edilitare de apă-canal și a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat și a celui de ventilație. În premieră pentru țara noastră, Pasajul rutier Unirii va avea un sistem performant de ventilație, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor și asigurarea aerului curat. Tot în premieră, la finalul lucrărilor, în pasaj nu vor mai fi probleme la utilizarea telefoanelor, deoarece vor fi montate amplificatoare de semnal GSM.
Aflat într-o stare avansată de degradare și încadrat, în urma celor două expertize, în clasa stării tehnice IV – necorespunzător, Pasajul Unirii a intrat, la începutul acestui an, în administrarea Sectorului 4 al Municipiului București, care a demarat, de îndată, procedurile necesare începerii lucrărilor de punere în siguranță, ce au ca termen de finalizare, începutul lunii septembrie.
Prefectul Toni Greblă și-a exprimat sprijinul pentru Primăria Sectorului 4 în privința demersurilor de reabilitare și consolidare a Pasajului Unirii, precizând că era nevoie de o intervenție rapidă la această infrastructură critică a Municipiului București, care se afla în stare avansată de degradare.
Totodată, Prefectul Toni Greblă a menționat că lucrări de reabilitare, consolidare și dezvoltare a unor obiective mari de infrastructură trebuie demarate și în alte zone ale Capitalei, pentru asigurarea siguranței cetățenilor, fluidizarea traficului și dezvoltarea durabilă a orașului.