Acțiune de control demarată de Prefectul Capitalei în perimetrul lacurilor Străulești și Plumbuita

Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor și semnalele apărute în mass-media, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a decis să declanșeze o acțiune de control în perimetrul lacurilor din București.

Prefectul Toni Greblă a convocat miercuri, 17.08.2022, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Comisariatului Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov – București, ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti și ai Poliției Locale a Municipiului București.

În cadrul întâlnirii, s-a stabilit că acțiunea de control va începe luni, 22.08.2002, în zona lacurilor Străulești și Plumbuita și va continua în perimetrul celorlalte lacuri bucureștene.

Obiectivele acțiunii de control declanșate de Prefectul Capitalei sunt verificarea calității apei din lacurile bucureștene, gestionarea deșeurilor din perimetrul acestora, traseele apelor reziduale/menajere, existența eventualelor deversări accidentale de substanțe și respectarea de către agenții economici din zonă a legislației în vigoare.

Măsurile luate de echipele mixte de control în urma acestor acțiuni vor fi anunțate public. Scopul controlului este prevenirea încălcării legislației privind protecția mediului, sancționarea încălcării legislației în vigoare și remedierea deficiențelor constatate, în scopul îmbunătățirii calității vieții locuitorilor Capitalei.