Dragi români, la mulți ani!

Țara noastră unită este astăzi, 1 Decembrie, sărbătorită de noi, toți românii, oriunde ne-am afla. Gândul la România, la pământul, valorile și eroii noștri trezește dragostea nestinsă față de patria unde ne-a fost dat să ne naștem. Unii dintre noi locuiesc departe de acasă, cum este cazul multor locuitori ai Bucureștiului, însă spiritul românesc unitar ne însoțește oriunde, iar astăzi, în mod special, ne prinde în horă și ne amintește cât de importantă este comunitatea.

Astăzi sărbătorim reușita eroilor neamului românesc. Haideți să pregătim și sărbătorirea victoriei generației noastre în lupta contra pandemiei. Unirea a avut și ea opozanții săi, sădind dezinformare și neîncredere, însă măreția întregirii neamului s-a înfăptuit prin urmarea liderilor adevărați. Astăzi, aceste virtuți trebuie reactivate, iar pentru aceasta avem toate resursele naționale, alături de sprijinul european, pentru a porni motoarele.
Priviți la parada de la Arcul de Triumf, unde defilează salvatorii, oamenii curajului și ai determinării! Asemenea lor sunteți și voi, dragi români, fie că purtați halate albe sau ținute de dascăli ori funcționari publici.

Vă mulțumesc pentru lupta pe care o dați în fiecare zi, de multe ori în interiorul vostru, pentru ca aceste vremuri să nu vă copleșească pe voi, familiile voastre, cei dragi.

În calitate de prefect al Capitalei, voi veghea și voi susține eforturile tuturor! Fie că va trebui să dispun, în conformitate cu hotărârile Guvernului României, măsuri de protecție, fie că va trebui să verific respectarea acestora, vă transmit angajamentul meu ferm de a-mi exercita atribuțiile în orice moment pentru București, pentru țară!

Trăiască România!