COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

22 aprilie 2021

Instituția Prefectului – Municipiul București informează că astăzi, 22 aprilie 2021 s-a desfășurat, în sistem videoconferință, ședința Colegiului Prefectural cu următoarea ordine de zi:

  1. Contaminanţi şi reziduuri de pesticide în produsele alimentare; prezentarea responsabilităţilor instituţiilor cu atribuţii în controlul contaminanţilor şi reziduurilor de pesticide în produsele alimentare, realizări şi măsuri dispuse în cazul depistării prezenţei peste limite admise;
  2. Măsuri privind comercializarea pe teritoriul Municipiului Bucureşti a produselor alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, cu respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în colaborare cu reprezentanţi ai altor instituţii.

A prezentat Direcția Sanitară – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București.

  1. Modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare, prezentare publicitate și comercializare a produselor alimentare specific sărbătorilor pascale (carne preambalată, ouă, vopsea ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine pe bază de cacao și grăsimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, fursecuri, chec..) vin;
  2. Modul de respectare a prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea produselor din carne.

A prezentat Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov.

  1. Agricultura ecologică – evoluție și perspective la nivelul municipiului București

A prezentat Direcția pentru Agricultură a Municipiului București.